Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

υπολογιστές τεχνολογία

  10 πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορεί να κάνει το tablet σας... -

10 πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορεί να κάνει το tablet σας...

Είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το tablet τους για να χαζεύουν την αρχική σελίδα του Facebook και...
βίντεο με γάτες στο Youtube, ή για να παίζουν παιχνίδια. Ωστόσο το iPad κρύβει και μερικές «κρυφές» δυνατότητες που θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο μυημένους.

  • Παίξτε χαρτιά
Κατεβάζοντας την εφαρμογή «Card Table» (1.99$ στο Apple Store) το iPad μετατρέπεται σε «τσόχα» ενώ οι παίκτες μπορούν να συνδεθούν μέσω των κινητών τους, στα οποία θα εμφανίζονται τα δικά τους χαρτιά.
  • Επεξεργαστείτε τις εφαρμογές σας με τη Siri
Οταν έχετε ανοιχτή μία εφαρμογή στο iPad, απλώς κρατήστε πατημένο το πλήκτρο αρχικής σελίδας και πείτε «Settings». Η Siri θα σας κατευθύνει αυτόματα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής
  • Δείτε δωρεάν ταινίες και σειρές με το Crackle
Δε χρειάζεται να πληρώσετε, να συνδεθείτε ή να περνάτε ώρες κατεβάζοντας, αφού με τη δωρεάν εφαρμογή «Crackle» μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας σειρές όπου κι αν βρίσκεστε.
  • Χρησιμοποιήστε το iPad ως δεύτερη οθόνη
Με την εφαρμογή Air Display 2 (9.99$ στο Apple Store) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad ή το iPad Mini σας για να έχετε δύο οθόνες για τον υπολογιστή σας.
  • Ψηφιακά κουμπιά
Χάλασε το πλήκτρο αρχικής οθόνης; Μπορείτε να το κάνετε πλήκτρο αφής στην οθόνη του iPad χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Assistive Touch
Πηγαίνετε Settings > General > Accessibility > Assistive Touch και επιλέξτε το on.
Γρήγορη περιήγηση
Σύρετε το χέρι σας γρήγορα δεξιά και αριστερά για να περιηγηθείτε γρήγορα μεταξύ των εφαρμογών.
  • Μετατρέψτε το σε κονσόλα
Κατεβάστε εντελώς δωρεάν τις εφαρμογές Joypad Game Console για iPad και Joypad Game Controller για το iPhone και παίξτε βιντεοπαιχνίδια με το κινητό σας για χειριστήριο και το iPad για κονσόλα.
  • Διαβάστε βιβλία
Με την εφαρμογή GoodReader 4 (9.99$ στο Apple Store) μπορείτε να διαβάσετε PDF με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση, σαν να έχετε μπροστά σας το βιβλίο.
  • Διαβάστε νύχτα
Αν θέλετε να διαβάσετε στο σκοτάδι χωρίς να πονέσουν τα μάτια σας από το φως του iPad μπορείτε να αντιστρέψετε τα χρώματα του ώστε να βλέπετε μαύρο φόντο και άσπρα γράμματα. Για να γίνει αυτό πηγαίνετε Settings > General > Accessibility και Invert Colors.
  • Κάντε δωρεάν κλήσεις
Χρησιμοποιώντας το Facebook Messenger που μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν, καλείτε τους φίλους σας ακόμα κι αν δεν έχετε μαζί το κινητό σας.



Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr/ |  Tο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://www.ingossip.gr/paraxena/136135-10-pragmata-poy-den-xerate-oti-mporei-na-kanei-to-tablet-sas?ref=yfp#sthash.dRdsRGUe.dpuf

Τι συμβαίνει με τα αρχεία που έχουν σβηστεί στον υπολογιστή σας;

Τι συμβαίνει με τα αρχεία που έχουν σβηστεί στον υπολογιστή σας;
Η χρήση του υπολογιστή συνοδεύεται από διάφορες δραστηριότητες. Κάποιοι σερφάρουν στο διαδίκτυο ακούγοντας μουσική, άλλοι κάνουν έρευνα αναζητώντας πληροφορίες χρήσιμες για τη δουλειά τους, φοιτητές αναζητούν βιβλιογραφία για τις εργασίες τους και όλοι προβαίνουν στη συχνή διαγραφή αρχείων...

Έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει με τα διαγραμμένα σας αρχεία και πού άραγε να βρίσκονται μετά τη διαγραφή τους; Υπάρχει τρόπος οριστικής διαγραφής τους;
Η ζωή ενός διαγραμμένου αρχείου... στο καθαρτήριό του!
Όλοι γνωρίζετε ότι ένα αρχείο όταν μετακινείτε στον κάδο ανακύκλωσης δεν σβήνεται. Περιμένει υπομονετικά μέχρις ότου λάβετε την οριστική σας απόφαση για το τι θα κάνετε με αυτό. Περνάει θα λέγαμε από μία κατάσταση κάθαρσης... στο καθαρτήριό του! Και ακόμη κι αν αδειάσατε τον κάδο ανακύκλωσης, τα αρχεία σας δεν έχουν διαγραφεί εντελώς. Η τοποθεσία είναι αυτή που απλά χαρακτηρίζεται ως άδεια.
Ποιο είναι το μονοπάτι που ακολουθεί ένα διαγραμμένο αρχείο; Ας ξεκινήσουμε με κάποιες πληροφορίες γύρω από την αποθήκευση και τη διαγραφή ενός αρχείου. Όταν δημιουργείτε ένα νέο αρχείο, τότε αποστέλλεται στον σκληρό δίσκο ως μπιτς δεδομένων μαζί με ένα όνομα δεσμεύοντας μνήμη και για τα δύο. Η δέσμευση μνήμης πραγματοποιείται, ώστε να διαφυλαχθούν τα δεδομένα και να μην αντικατασταθούν. Όταν ένα αρχείο διαγράφεται μόνιμα, σβήνεται το όνομα των δεδομένων του αρχείου και αποδεσμεύεται η μνήμη αφήνοντας περιθώριο στον σκληρό να "γράψει" πάνω σε αυτά. Με άλλα λόγια, ο χώρος στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα αρχεία που διαγράψατε μετατρέπεται σε ελεύθερο χώρο. Τα αρχεία σας είναι ακόμη εκεί, αλλά ο υπολογιστής σας τώρα μπορεί να γράψει νέα δεδομένα σε αυτόν το χώρο. Να σημειωθεί όμως ότι σε αυτό το σημείο η διαδικασία ανάκτησης των αρχείων γίνεται πολύ δύσκολη, δεν είναι όμως ακατόρθωτη.
Μπορεί να αποτραπεί η ανάκτησή αρχείων και να καταστραφούν μόνιμα;
Η διαγραφή αρχείων στα Windows δεν είναι μόνιμη και οριστική. Αδειάσατε τον κάδο ανακύκλωσης και θεωρείτε ότι κανείς δεν μπορεί να τα εντοπίσει. Η επιστήμη της πληροφορικής έχει κάνει τεράστια άλματα. Έχετε υπόψη σας ότι τα αρχεία αυτά μπορούν να ανακτηθούν μέσω ενός ειδικού λογισμικού, όπως και εκείνα τα αρχεία που σβήστηκαν και στη συνέχεια έγινε format. Μάλιστα, ορισμένοι άνθρωποι που έχουν καταστρέψει μέχρι και 35 φορές ένα αρχείο, hackers και εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να τα ανακτήσουν. Παρακάτω ακολουθούν κάποιοι ...τρόποι με βάση τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα.
Για να είστε ήσυχοι, μία σωστή επιλογή είναι η προσφυγή σε κάποιον τεχνικό. Αυτός πρόκειται να χρησιμοποιήσει κάποια μέθοδο, όπως wipe, secure wipe, για τη διασφάλιση της διαγραφής των δεδομένων.
Μία άλλη λύση αποτελεί η αποσυναρμολόγηση του υπολογιστή σας. Βέβαια, αυτή η πρακτική δεν είναι ασφαλής και ιδιαίτερα ευφυής. Πράγματι, αν τα κομμάτια ενός χαρτιού μπορούν να ενωθούν και πάλι, έτσι μπορούν να ενωθούν και τα εξαρτήματα του υπολογιστή.
Μία απεγνωσμένη επιλογή θα ήταν η ολική καταστροφή του υπολογιστή σας... Δεν θα χρειαστείτε καμία εφαρμογή και κανένα λογισμικό. Ένα σφυρί, ένα βαρέλι βενζίνης και ένας αναπτήρας αρκούν.
Όμως, επειδή σας ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος και δεν δράτε εις βάρος του, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε και να κρατήσετε το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας σε ένα ασφαλές μέρος, ώστε να είστε σίγουροι πια ότι η τύχη των αρχείων σας βρίσκεται στα δικά σας χέρια.


Greenify: Αυξήστε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας και ελευθερώστε την ram της συσκευής σας.(vid)

Πολλές εφαρμογές των android smartphones είτε προεγκατεστημένες από τις εταιρίες είτε όχι, δεσμεύουν αρκετό χώρο στην μνήμη του τηλεφώνου αλλά και στην μνήμη ram. Αυτό συμβαίνει διότι τρέχουν αυτόματα στο background της συσκευής χωρίς την άδεια μας. Βέβαια το λειτουργικό του android μας δίνει την δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε κάποιες από αυτές τις εφαρμογές ώστε να γλυτώσουμε λίγη μνήμη ram. 
Τι γίνεται όμως όταν κάποιες εφαρμογές τις χρειαζόμαστε αλλά δεν θέλουμε να τρέχουνε συνέχεια; Εδώ έρχεται το geenify να μας λύσει τα χέρια. Το greenify ουσιαστικά μας δίνει την δυνατότητα να αναστείλουμε την λειτουργία των εφαρμογών (hibernate), αλλά ταυτόχρονα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε μόνο όταν εμείς θέλουμε και όχι συνέχεια! Έτσι γλιτώνουμε αρκετή μνήμη ram και η πλοήγηση γίνεται πιο ομαλή.
Πρόσφατα η εφαρμογή έγινε διαθέσιμη και για non-rooted devices!  Παρακάτω παρουσιάζεται και ένα video με οδηγίες για την σωστή χρήση του greenify.


Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα με την συσκευή
Λειτουργικό Σύστημα: Android
Συντάκτης: Aiva
Πηγή: Google Play

 

 

                                   Google μυστικά !!

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και κρύβει πιο πολλά μυστικά από όσα γνωρίζουμε
Οι πιο πολλοί κάνουμε τις αναζητήσεις μας απλώς
πληκτρολογώντας την λέξη ή φράση που θέλουμε να αναζητήσουμε.
Υπάρχουν όμως κάποια κολπάκια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις αναζητήσεις μας ώστε....

να κάνουμε πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα, να πάρουμε περισσότερες παραπλήσιες αναζητήσεις και γενικά να κάνουμε την ζωή μας λιγάκι πιο εύκολη.

Ξεκινάμε με το σύμβολο +. Βάζοντας το + πίσω από μία λέξη στην αναζήτηση μας περιορίζουμε τα αποτελέσματα σε εκείνα που είναι σχετικά με εκείνη την λέξη. Για παράδειγμα αν αναζητήσουμε ‘’αγορά σπιτιού’’ θα μας εμφανίσει γενικά αποτελέσματα αν όμως γράψουμε ‘’αγορά σπιτιού +Αθήνα’’ θα μας εμφανίσει αποτελέσματα που σχετίζονται με την Αθήνα.
Το αντίθετο μπορεί να γίνει με το σύμβολο -. Με το συγκεκριμένο σύμβολο μπορούμε να αφαιρέσουμε αποτελέσματα από την αναζήτηση μας που σχετίζονται με την λέξη που ακολουθεί μετά από το -. Για παράδειγμα αν αναζητήσουμε ‘’αγορά σπιτιού –Αθήνα’’ θα μας εμφανίσει αποτελέσματα τα οποία δεν σχετίζονται με την Αθήνα.
Αν θέλουμε να αναζητήσουμε κάποια φράση και να μας εμφανίσει αποτελέσματα που περιέχουν αυτή την φράση αναλλοίωτη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ‘’. Για παράδειγμα αν θέλουμε να αναζητήσουμε την φράση ‘’Hello World’’, αν την γράψουμε χωρίς τα ‘’, θα μας εμφανίσει αποτελέσματα για την λέξη ‘’Hello’’, την λέξη ‘’World’’ και τις 2 λέξεις μαζί σαν έκφραση.
Το σύμβολο ~ είναι επίσης αρκετά χρήσιμο καθώς αν το πληκτρολογήσουμε πίσω από μία λέξη θα μας εμφανίσει αποτελέσματα που περιέχουν και τα συνώνυμα αυτής της λέξης. Στο παράδειγμά μας ‘’αγορά σπιτιού’’, αν το πληκτρολογήσουμε ‘’αγορά ~σπιτιού’’ θα μας εμφανίσει και αποτελέσματα από την αναζήτηση ‘’αγορά κατοικίας’’, ‘’αγορά ακίνητου’’ κ.τ.λ.
Ίσως το πιο γνωστό σύμβολο είναι το *, το οποίο χρησιμοποιείται σαν μπαλαντέρ. Αντικαθιστά λέξεις στην αναζήτηση. Αν στο παράδειγμα μας κάνουμε αναζήτηση ‘’* σπιτιού’’ θα μας εμφανίσει αποτελέσματα όπως ‘’αγορά σπιτιού’’, διακόσμηση σπιτιού’’, ενοικίαση σπιτιού’’ κ.λπ.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένες τις αναζητήσεις μας με δύο απλές εντολές. Με την εντολή ‘’site:όνομα του site’’ μπορούμε να αναζητήσουμε κάτι μόνο μέσα σε ένα site. Π.χ. ‘’tablet site:beeintech.gr’’. έτσι θα μας εμφανίσει μόνο αποτελέσματα για την λέξη tablet τα οποία όμως βρίσκονται στο site beeintech.gr και όχι κάπου αλλού.
Η δεύτερη εντολή είναι το ‘’filetype:τύπος αρχείου’’. Με την συγκεκριμένη εντολή αναζητούμε αποτελέσματα της λέξης κλειδί μόνο όμως σε συγκεκριμένο τύπο αρχείων. Έστω ότι θέλουμε να αναζητήσουμε μία φωτογραφία τύπου .jpg με την λέξη κλειδί bike στο όνομά της. Πληκτρολογούμε ‘’bike filetype:jpg’’ και μας εμφανίζει μόνο αρχεία jpg με την λέξη bike στο όνομά τους.
Μπορούμε επίσης να περιορίσουμε τις αναζητήσεις μας χρονικά πληκτρολογώντας 2 χρονολογίες οι οποίες χωρίζονται με 2 τελείες ανάμεσά τους. Για παράδειγμα αν αναζητήσουμε ‘’πρωθυπουργός 1990:2010’’ θα μας εμφανίσει αποτελέσματα που περιορίζονται στο χρονικό περιθώριο που ορίσαμε.

Μία πολύ χρήσιμη εντολή που δυστυχώς λειτουργεί μόνο στα Αγγλικά και μόνο στο Google.com είναι η εντολή ‘’define:’’. Πληκτρολογώντας ‘’define:apple’’ θα εμφανιστεί ο ορισμός της λέξης, το πώς συλλαβίζεται, πως προφέρεται και η μετάφρασή της σε άλλες γλώσσες.
Επίσης μία λειτουργία που είναι διαθέσιμη μόνο στο Google.com είναι η εντολή ‘’time in…’’. Αν θέλουμε να μάθουμε τι ώρα είναι σε κάποιο μέρος του κόσμου, όπως π.χ. στην Αθήνα γράφουμε ‘’time in Athens’’ και μας εμφανίζει την ώρα.
Τέλος στο Google μπορούμε να κάνουμε και μαθηματικές πράξεις και μετατροπές μεγεθών. Για παράδειγμα αν γράψουμε ‘’10+10’’ και πατήσουμε enter θα μας εμφανίσει το αποτέλεσμα της πράξεις.
Αντίστοιχα αν γράψουμε ‘’10kmh in mph’’ θα κάνει την μετατροπή.

Πως να αυτοπροστατευθείς από κινδύνους στο Ίντερνετ

                    

                                                    

                                   Photographer's name: mzacha ( free photos by morguefile.com)



               * Δημοσιεύτηκε 26/8 στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας
Οι ραγδαίες αλλαγές στην ανάπτυξη της πληροφορικής και η ολοένα αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου έχουν ασφαλώς τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά σημεία τους. Στα αρνητικά είναι η διάπραξη εγκληματικών πράξεων, νέων μορφών εγκληματικότητας που θεσμοθετούνται με τον όρο «Ηλεκτρονικό Έγκλημα».
Το "ηλεκτρονικό έγκλημα", είναι αξιόποινες πράξεις, που είτε τελούνται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών (computer crime), είτε μέσω του διαδικτύου, τα Κυβερνοεγκλήματα (cyber crime).
Κύριες μορφές Κυβερνοεγκλημάτων που εξιχνιάσθηκαν στην Ελλάδα από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ΔΑΑ είναι:
1. Απάτες μέσω Διαδικτύου 2. Παιδική πορνογραφία 3. Cracking και hacking 4. Διακίνηση-πειρατεία λογισμικού 5. Πιστωτικές κάρτες 6. Διακίνηση ναρκωτικών 7. Έγκλημα στα chat rooms.
Σε περίπτωση καταγγελίας η διαδικτυακή έρευνα γιά τον εντοπισμό των "ηλεκτρονικών ιχνών" των χρηστών του διαδικτύου από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα. Μία έρευνα μπορεί να διαρκέσει από ένα μήνα έως και δύο χρόνια.
Το καλύτερο αναμφίβολα θα ήταν να ενεργήσουμε προληπτικά. Να πάρουμε ορισμένα στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας μας από τους κινδύνους του διαδικτύου, ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές:
1. Μην ανοίγεις emails που δεν γνωρίζεις τον αποστολέα τους. Σε κάθε περίπτωση μην κάνεις κλικ σε links (δεσμούς), αν δεν διαπιστώσεις πρώτα τον ασφαλή προορισμό τους (συνήθως εμφανίζετε κάτω στη μπάρα του περιηγητή (browser) η ηλεκτρονική δ/νση του site, όταν βάζεις τον κέρσορα του ποντικιού πάνω στο link).
2. Να μην στέλνεις ή συμπληρώνεις σε φόρμα σε εισερχόμενα email (με σκοπό αποστολής email) τα προσωπικά σου στοιχεία, κωδικούς πρόσβασης κ.λ.π τα οποία επιτήδειοι "ψαρεύουν" στο διαδίκτυο. Τα emails αυτά εμφανίζονται προερχόμενα δήθεν από εταιρίες, τράπεζες, οργανισμούς κ.λπ., ενώ οι επιτήδειοι απατεώνες προς εξαπάτηση χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα λογότυπα, σήματα, σχεδιασμό σελίδας ( Phishing emails ). Οι "εγκληματίες του Κυβερνοχώρου" πολλές φορές, αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) με ψευδή στοιχεία, ακόμη και δήθεν γνωστών μας προσώπων, φίλων κ.λ.π., αποκρύπτοντας την πραγματική τους ταυτότητα.
3. Ο κωδικός πρόσβασης και κωδικός χρήστη υπάρχουν γιά λόγους ασφαλείας και ταυτοποίησης του χρήστη. Γιά αυτό μόνο εσύ θα πρέπει να τους γνωρίζεις και να μη τους δίνεις σε οποιονδήποτε και γιά οποιονδήποτε λόγο. Μπορείς να κάνεις χρήση εικονικού πληκτρολογίου (virtual keyboard) γιά τη καταχώρηση των κωδικών σου σε φόρμες με προγράμματα (Anti keylogger) γιά λόγους ασφαλείας.
4. Απέφυγε ακατάλληλου περιεχομένου σελίδες με σεξ, βία, ρατσισμό, τρομοκρατία κ.λ.π. που επιπλέον ενδέχεται να μεταδώσουν επιβλαβές υλικό, ιούς, κακόβουλο λογισμικό κ.λ.π στον υπολογιστή σου.
5. Προτίμησε τις σελίδες που ξεκινούν με "https". To "s" στο τέλος σημαίνει ότι είναι ασφαλείς. Το καλύτερο θα ήταν να αποφύγετε αγορές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Αν δεν είναι αυτό δυνατόν, κάνετε αγορές μόνο από γνωστές εταιρείες που σας παρέχουν εγγυήσεις ασφάλειας και οι σελίδες τους είναι ασφαλείς. Αντί γιά πιστωτική μπορείς να χρησιμοποιήσεις προπληρωμένη κάρτα ή χρεωστική κάρτα.
6. Απέφυγε όσο είναι δυνατόν να δημοσιοποιείς πολύ προσωπικά σου στοιχεία και φωτογραφίες στο διαδίκτυο και ιδίως στα κοινωνικά δίκτυα. Μην αποστέλλεις μηνύματα με προσωπικά δεδομένα.
7. Μην παίζεις τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο.
8. Εγκάτέστησε στον υπολογιστή σου λογισμικά προστασίας από ιούς και ηλεκτρονικές επιθέσεις. Φρόντισε την αυτόματη αναβάθμιση, ενημέρωση των λογισμικών σου γιά καλύτερη προστασία. Υπάρχουν στο διαδίκτυο και δωρεάν προγράμματα που κάνουν αρκετά καλά τη δουλειά τους. Συνιστάται η συνεχής ανανέωση (update) του antivirus, firewall και η τακτική ανίχνευση όλου του δίσκου.
9. Κάνε χρήση της δυνατότητας εντοπισμού ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (junk email) με τα φίλτρα ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου (antispam).
10. Μην απαντάς σε μηνύματα με άγνωστο αποστολέα, άγνωστης προέλευσης, που ανακοινώνουν κάποιο κέρδος ή κάποια εξαιρετική προσφορά, εφόσον πολύ πιθανό είναι να στοχεύουν σε εξαπάτησή σου. Μην ανοίγεις τα συνημμένα αρχεία τους, μπορεί να έχουν κάποιο ιό.
11. Διέκοψε κάθε επικοινωνία στο διαδίκτυο με κάποιον που αρχίζει να σου κάνει ερωτήσεις πολύ προσωπικές ή σεξουαλικού περιεχομένου.
12. Άλλαζε όσο συχνά μπορείς το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασής σου (password), ο οποίος θα πρέπει να είναι δύσκολος αποτελούμενος από όσο το δυνατόν περισσότερα (με εναλλαγή) γράμματα (πεζά και κεφαλαία), αριθμούς και σύμβολα.
13. Κράτησε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε χώρους, όπως το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια, όταν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σου γιά να έχεις την επίβλεψή τους. Επίσης υπάρχουν ειδικά προγράμματα προστασίας γιά παιδιά που ενεργούν ως φίλτρα απο ανεπιθύμητες σελίδες και που θα πρέπει απαραιτήτως να τα εγκαταστήσεις στον υπολογιστή τους.
14. Συζητήστε με τα παιδιά σας α. για τους κινδύνους που υπάρχουν, όταν συνομιλούν με αγνώστους μέσω chatrooms, β. για θέματα ασφάλειας (επικοινωνία με επικίνδυνα άτομα, πρόσβαση σε sites με επιβλαβές περιεχόμενο), που προκύπτουν από την πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Τονίστε στα παιδιά σας πως είναι επικίνδυνο από μόνα τους να συναντηθούν προσωπικά με άτομα που έχουν γνωρίσει στο Διαδίκτυο. Η ενημέρωση των παιδιών γιά το φαινόμενο διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyber-bullying) είναι σημαντική.
15. Σε dial-up σύνδεση internet θα πρέπει να κλείνεις με κωδικό, που θα προμηθευτείς από τον Ο.Τ.Ε τις εξερχόμενες διεθνείς κλήσεις, διότι υπάρχει ο κίνδυνος του dialer (εγκατάσταση προγράμματος εν αγνοία σου στον υπολογιστή σου), με αποτέλεσμα την υπερβολική τηλεφωνική χρέωσή σου (φουσκωμένοι λογαριασμοί).
16. Απενεργοποίησε τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» του προγράμματος περιήγησης. Δηλαδή να μην αποθηκεύονται αυτόματα οι κωδικοί πρόσβασης σου. Μη κάνεις χρήση υπολογιστή από Internet cafe, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές, όταν πρόκειται να συμπληρώσεις φόρμες με κωδικούς πρόσβασης, διότι υπάρχει περίπτωση να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν από τρίτα άτομα.
17. Κάνε τακτικό έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών και των λογαριασμών των πιστωτικών καρτών σου για τυχόν ασυνήθιστη συναλλαγή ή ανάληψη και ειδοποίησε αμέσως την τράπεζα σε περίπτωση που διαπιστώσεις κάτι.
18. Ενεργοποίησε την εμφάνιση της επέκτασης των τύπων αρχείων στον υπολογιστή σου, ώστε να γνωρίζεις προτού κάνεις κλικ αν το αρχείο αυτό πχ. είναι φωτογραφία ή κάτι άλλο. Με αυτό το τρόπο εμφανίζετε η επέκταση του αρχείου που δηλώνει το τύπο του πχ. το αρχείο photo.jpg.exe δεν είναι φωτογραφία, αλλά εφαρμογή, που ίσως μπορεί να κάνει ζημιά.
19. Όταν αναζητάς μια πληροφορία στο διαδίκτυο, ελέγχεις την αξιοπιστία του site, την ιδιότητα του συγγραφέα, κάνεις διασταύρωση με άλλες έγκυρες πηγές, ψάχνεις σχόλια σε forum για την σελίδα αυτή, βλέπεις να υπάρχει δημοσίευση πληροφοριών στο site σχετικά με τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη του, τη δ/νση του καταστήματος, link άλλων σελίδων προς το site.
* Αν βρήκες ενδιαφέρον αυτό το άρθρο θα χαρώ πολύ να λάβω σχόλιό σου στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση giagkoud@yahoo.com

 

 

τεχνικό άρθρο  

Εύρεση Drivers για Άγνωστες Συσκευές
Πολλές φορές κάνοντας format δεν μπορούμε να βρούμετους κατάλληλους
 drivers για κάθε συσκευή. Κυρίως συμβαίνει με laptop που έχουν περίεργες
 συσκευές όπως card readers, bluetooth, κάμερες και λοιπά... Για να βρούμε
 τον driver για την κάθε συσκευή πρώτα πρέπει να βρούμε τον κατασκευα
στή της αλλά και το μοντέλο.
1. Πάμε Διαχείριση Συσκευών βρίσκουμε την άγνωστη συσκευή και πάμε 
ιδιότητες.Εκεί θα επιλέξουμε την τελευταία καρτέλα που λέει 
Λεπτομέρειες". Στο "Αναγνωριστικό εμφάνισης Συσκευής" μπορούμε να 
δούμε τα vendor και device id. Στο παράδειγμα μας έχουμε:
PCI\VEN_14E4&DEV_169D&SUBSYS_E0001458&REV_11\4&394 4098&0&00E2Vendor id = 14E4 και Device id = 169D2
Αφού έχουμε προσδιορίσει τον κατασκευαστή και όνομα 
πάμε στην διεύθυνση www.pcidatabase.com  και κάνουμε αναζήτηση 
για να βρούμε το πραγματικό όνομα και googlaρουμε για driver ή ακόμα 
να δοκιμάσουμε να googlaρουμε και άλλες πληροφορίες μέσα από την drop
 down list.Μερικές φορές όμως κάποιες συσκευές δεν βγάζουν τόσο εμφανή 
τα vendor & device id οπότε εμένα τουλάχιστον με βοήθησε να πάρω όλο 
το "μακαρόνι" και να το googlαρω.  
Ενα άλλο πρόγραμμα που βοηθάει πολύ και μας κάνει την ανάλυση ολων των 
συσκευών του συστηματος ειναι το Unknown Device Identifier: 



ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ LAPTOP


 

Τα κριτήρια επιλογής
Στα βασικά κριτήρια επιλογής για την πλειονότητα των αγοραστών συγκαταλέγονται το μέγεθος της οθόνης, το βάρος, ο επεξεργαστής, η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου και η διάρκεια της μπαταρίας.  

απαραίτητα δώστε προσοχή σε:


1) Εγγύηση : Οπωσδήποτε 2 έτη εγγύηση. Αυτό προβλέπεται και από την Ευρωπαική Νομοθεσία περι
 Καταναλωτή. Όταν βλέπετε φθηνά Laptop με 1 χρόνο εγγύηση, κάτι δεν πάει καλά.
2) Γνήσιο λειτουργικό σύστημα Windows. ΠΑΝΤΑ ρωτάτε επίμονα αν το Laptop που αγοράζετε έχει 
γνήσιο λειτουργικό σύστημα Windows και αν συνοδεύεται με τα γνήσια DVD δισκάκια. Οποιαδήποτε 
άλλη πληροφορία από τον έμπορο τύπου π.χ. έχει το αυτοκόλητο με τον κωδικό άρα είναι γνήσιο, ή 
σας στέλνουμε αντίγραφο δισκάκι εμείς και το περνάτε μόνοι σας ή δεν χρειάζεται Windows έχουμε 
άλλο λογισμικό εμείς καλύτερο ή περιέχει FreeDos (δηλαδή χωρίς λειτουργικό) είναι παραπλανητική. 
Προσοχή !!!! Μόνο Windows με τα δισκάκια του τα γνήσια. Καλούμε να καταγγέλετε οποιαδήποτε 
τέτοια πληροφορία άμεσα στην εταιρεία μας που είναι πιστοποιημένη από Microsoft.
3) ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στον επεξεργαστή που περιέχει το Laptop !!! Πολλά e-shop στην αγορά 
προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες βάζοντας χαμηλή τιμή και μεγάλη οθόνη 15" και τελικά 
αγοράζετε ένα Laptop που όταν λειτουργεί πηγαίνει πολύ αργά, κολλάει (κοινώς "σέρνεται" στην 
γλώσσα της πληροφορικής), και δεν ανταποκρίνεται σε παιχνίδια στο Facebook, στο διαδίκτυο και 
σε άλλες εφαρμογές. ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ο επεξεργαστής να είναι οπωσδήποτε Διπύρηνος Δεύτερης Γενιάς
 Intel Core2Duo τουλάχιστον από 1.6 Ghz και πάνω για Laptop και Intel Atom 1.6 Ghz και πάνω 
για Netbook/Tablet. Επεξεργαστές όπως AMD E-xxx σειρά, Dual Core, Intel Centrino, και γενικότερα 
παράγωγες ονομασίες είναι παρωχυμένης τεχνολογίας και αρκετά πιο αργά μηχανήματα από αυτά που 
έχουν Core2Duo που τρέχουν γρήγορα άνετα και με ασφάλεια.
Βασικά χαρακτηριστικά πλέον θεωρούνται τα DVD αντιγραφής και η ενσωματωμένη Wi-Fi σύνδεση 
με το Ίντερνετ. Επίσης, σκεφτείτε αν θέλετε κάμερα για το Διαδίκτυο και Βluetooth. 
4) Προσέχετε γενικότερα η εταιρεία που αγοράζετε να έχει κάποια πιστοποίηση για την γνησιότητα 
του λειτουργικού συστήματος των Laptop.Η εταιρία να έχει τον τίτλο του επίσημου πιστοποιημένου
συνεργάτη Microsoft Registered Refurbisher και δίδει σε όλα τα μοντέλα της γνήσιο λειτουργικό 
σύστημα που συνοδεύεται με τα απαραίτητα παρελκόμενα (δισκάκια Windows, coa, κλπ. )
5) Η εγγύηση πρέπει να αποτελεί ξεχωριστό έντυπο, καθώς και να υπάρχει διαδικασία RMA και φόρμα 
υποβολής εγγύησης και επιστροφής προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου